Web stranice Saborsko

Stranice Saborsko


You are not connected. Please login or register

Pronađeno indijansko selo usred Hrvatske!

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Pronađeno indijansko selo usred Hrvatske! Empty Pronađeno indijansko selo usred Hrvatske! on Tue Apr 14, 2009 1:52 pm

Admin

Admin
Admin
Admin
Pronađeno indijansko selo usred Hrvatske!

Gotovo pola stoljeća od snimanja čuvenog filmskog serijala, legendarni Winnetou vratio se u Hrvatsku, točnije u Rakovicu nedaleko od Plitvičkih jezera. Ovog puta predivna priroda neće biti kulisa za snimanje novog westerna, već mjesto jedinstvene turističke ponude naziva 'Winnetouland'.

Dvadesetak indijanskih šatora - vigvama, indijansko ognjište sa središnjim totemom, te koral za konje i improvizirana pozornica, samo su dijelovi naselja u koje su već počeli pristizati gosti. Indijansko selo izgleda upravo onako kako je izgledalo u filmu o poznatom poglavici. Iako su uz priču o Winnetouu odrastale generacije diljem svijeta u Hrvatskoj je posebno omiljen. Većina filmova o poglavici Winnetou snimljena je upravo u Hrvatskoj, a uskoro će u sudnji s Jadran filmom biti otvoren i muzej.
U Winnetulandu sve je originalno. U kanuima, primjerice, je uistinu prije gotovo 50 godina plovila filmska ekipa priče o Winnetouu. Autentični su i šatori baš kao i indijansko ognjište.
Organizatori se nadaju da će Winnetouland postati novi hrvatski brand. I kako će mnogi upravo ovdje potražiti odmor od civilizacije i vratiti se iskonskim vrijednostima.
Kako većina našeg stanovništa o posjetima Disneylandu i Gardalandu može samo sanjati, otvaranje Winnetoulanda dodatno nas raduje. Osim toga možda za posjeta Rakovici ovladate i nekim neobičnim vještinama poput indijanskog plesa za dozivanje kiše. Za posjetitelje, zaljubljenike u indijansku kulturu - Winnetouland će biti otvoren do 1. listopada.
Izvor Dnevnik.hr. 14/04/2009Last edited by Admin on Tue Apr 14, 2009 1:58 pm; edited 1 time in total

http://saborsko.com

Admin

Admin
Admin
Admin
Video zapis Nove TV a objava ovoga video zapisa je došla u zadnji čas kao spas za Šamana Luku Hodaka bivšeg načelnika općine Saborsko. Sva je prilika da će uskoro preseliti i svoj šator tamo.
Ne znamo dali će mu dozvoliti i uzgoj bunike i proizvodnju kompota :-)
Znači da je našem sad već bivšem načelniku budućnost osigurana Laughing

http://saborsko.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum