Web stranice Saborsko

Stranice Saborsko


You are not connected. Please login or register

HDZ 'zamrznuo' Hodaka; neće biti kandidat

Go down  Message [Page 1 of 1]

1HDZ 'zamrznuo' Hodaka; neće biti kandidat Empty HDZ 'zamrznuo' Hodaka; neće biti kandidat on Sat Apr 11, 2009 7:25 pm

Admin

Admin
Admin
Admin
HDZ 'zamrznuo' Hodaka; neće biti kandidat

Saborsko - Iako je prije samo 3 tjedna vrh županijskog HDZ-a potvrdio da će Luka Hodak, njihov načelnik Saborskog, biti ponovo kandidat ove stranke za tu funkciju, to se ipak neće dogoditi.

Luka Hodak, sveopćoj hrvatskoj javnosti poznat iz 'afere bunika', na predstojećim lokalnim izborima neće biti HDZ-ov kandidat, štoviše, i članstvo u stranci mu je zamrznuto.
Obrat nakon zahtjeva ODO-a

Do preokreta je došlo nakon što je Općinsko državno odvjetništvo zatražilo istragu zbog tragedije na dočeku Nove godine, a HDZ odlučio reći 'ne' Hodakovoj kandidaturi. Ipak, on bi se na izborima mogao pojaviti, neovisno o stranci, uz potporu - rekao je - prijatelja.

Da na izbore neće uz potporu HDZ-a, potvrdio je predsjednik županijske organizacije Ivan Vučić.
- To je točno. Luka Hodak i sam, kad su se dogodile one neželjene radnje na njegovom imanju u Saborskom, je rekao da se ne osjeća odgovornim, ali, ako bude pokrenut kakav krivični ili istražni postupak, da će iz moralnih razloga sam odstupiti. Tada je ponudio ostavku na mjesto načelnika i predsjednika OO HDZ-a, Općinski odbor to nije prihvatio - ispričao je Vučić.
Članstvo u HDZ-u zamrznuto dok ne završi istraga

No, to je bilo prije nego li je Općinsko državno odvjetništvo u Ogulinu od Istražnog centra Županijskog suda u Karlovcu zatražilo istragu protiv Hodaka.
- Na žalost, dogodilo se ono što ni Luka, ja vjerujem, a ni ostali nisu očekivali. Državno odvjetništvo je podnijelo prijavu protiv Luke, krivični istražni postupak, jer obdukcijski i toksikološki nalazi govore - da ne prejudiciram stvari - jedan od uzroka smrti je i trovanje bunikom. Luka, kao odgovorna osoba, čovjek koji je stvarao i hrvatsku Državu i HDZ, shvaća težinu situacije, i na naš razgovor s njim, on neće biti kandidat HDZ-a na predstojećim izborima za načelnika Saborskog. Tko će to biti, odlučit će OO u Saborskom, a njegovo stranačko djelovanje u HDZ-u je do daljnjega zamrznuto, dok ne bude istražni postupak gotov -izjavio je Vučić za RM.
'Uvaljeno pokretanje postupka'

Dok će HDZ tek odlučiti o tome tko će, umjesto Luke Hodaka, biti njihov kandidat za načelnika Općine, gdje stranka svejedno očekuje pobjedu 'i to apsolutnom većinom', i sam Luka Hodak odlučuje hoće li, ipak, na izbore, neovisno o stranci.

Najprije je, doduše, odbio dati izjavu, ali onda nam je ispričao da odustajanje od kandidature nije njegova odluka.
- Kako bi bila moja odluka? Vidite da mi je dva tjedna prije uvaljeno pokretanje postupka! To je tek pokretanje postupka, ne znači ništa.
Oni su procijenili u stranci da im je to teret i to je to -kazao je Hodak

Konzultacije s prijateljima

A hoće li ipak na izbore, ovaj put bez HDZ-a, tek će odlučiti.
- Morat ću se konzultirati s prijateljima i vidjeti kakva je situacija; više ne možeš raditi sa strankom, nego s prijateljima - zaključio je Hodak
Radioi Mrežnica, 9.4.2009. u 16,10

http://saborsko.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum