Web stranice Saborsko

Stranice Saborsko


You are not connected. Please login or register

Podignuta optužnica protiv šamana iz Saborskog

Go down  Message [Page 1 of 1]

Admin

Admin
Admin
Admin
Općinsko državno odvjetništvu u Ogulinu podiglo je optužnicu protiv 54-godišnjeg Luke Hodaka, nekadašnjeg načelnika općine Saborsko, zbog poznatih događanja tijekom šamanske proslave Nove godine u njegovu vigvamu. Život je tada izgubio Ratko Barić.

S njima na dočeku Nove godine u vigvamu su bili i Ivica Hodak, Marko Tomšić te Damir Štancl koji su svi ispitani u istražnom postupku.

Uz niz svojih osebujnih istupa u javnosti, Luka Hodak je posebno zainteresirao sve kad je prilikom jednog od dolazaka na karlovački sud, u pratnji svog odvjetnika Zvonimira Hodaka, izjavio kako je razgovarao s pokojnim Ratkom Barićem te kako mu je tamo gdje je, sada dobro.

- Znam kako je s Ratkom sve u redu, a za ovozemaljski život je tako kako je. Tu se više ništa ne može - rakao je tada Luka Hodak.

Državno odvjetništvo Hodaku stavlja na teret počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st. 4. u svezi čl. 263. st. 1. i 4. Kaznenog zakona.

U optužnici se ističe kako je 31. prosinca 2008. na svom imanju u Saborskom, tijekom dočeka Nove godine svojim gostima Ivici Hodaku, Marku Tomšiću, Damiru Štanclu i Ratku Bariću dao pripravak od otrovne biljke bunike. Zbog konzumiranja bunike Ratko Barić je preminuo na mjestu događaja, zaključuje se u optužnici Općinskoga državnog odvjetništva u Ogulinu.(Večernji list 02. 07. 2009. | 09:38)

http://saborsko.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum